Το ελαιόλαδό μας

Ελαιόλαδο
Iera Terra

Λάδι αγνό, από τα χωράφια μας σε ιεραπετρα, Σαρακίνα, στις Μάλες, στο Μεταξοχωρι.
organic.. pure.. simple.. taste.. healthy..

olive oil!

Ελιές νέες και αιωνόβιες, καλλιεργούνται χωρίς χημικά λιπάσματα και ψεκάσματα χωρίς όργωμα, με μία ολοκληρωμένη διαχείριση που πραγματοποιείτε όλη την χρονιά στο χωράφι με την βοήθεια της φύσης (γεοσκώληκες) και αποφέρει ένα αγνό, νόστιμο και γεμάτο ενέργεια και θρεπτικά συστατικά προϊόν!
every year, we have new, fresh juice of olive oil from our trees.
the filosofy is simple as our life..
leave the nature alone.. she knows better than us..

Βιολογική καλλιέργεια πιστοποιημένη από την IRIS.
organic certificate from IRIS.

Aλλά πάνω από όλα είναι θέμα εμπιστοσύνης… κουλτούρας… φιλοσοφίας… Στάση Ζωής!
everything is about trust and relationship.. just meet us

Η διαδικασία άλεσης της ελιάς γίνεται με ψυχρή έκθλιψη σε πιστοποιημένο ελαιουργείο. Το ελαιόλαδο που θα βγει, μένει σε ανοξείδωτη δεξαμενή για 2-3 μήνες και φιλτράρεται για να μπει στα δοχεία Για να φτάσει στο σπίτι σας ένα όσο γίνεται πιο αγνό προϊόν! Καλή σας απόλαυση!

Η ελαιοκαλλιέργεια στην Κρήτη είναι πολύ διαφορετικής φύσης απο την εντατική (και χαμηλού κόστους) καλλιέργεια που εφαρμόζεται σε άλλες ελαιοπαραγωγικές χώρες όπου συχνά φυτεύονται ελαιώνες με πυκνή φύτευση για 30-40 έτη και καλλιεργούνται με μηχανοποιημένες μεθόδους σε μεγάλη κλίμακα με στόχο την μεγιστοποίηση της παραγωγής για μαζική κατανάλωση.

Τα αγροτεμάχια μας είναι ως επι το πλείστον μικρής έκτασης, τα ελαιόδενδρα μας ηλικίας εκατοντάδων ετών και απαιτούν απο τούς παραγωγούς συνεχή παρατήρηση των διαδικασιών που συντελούνται στο χωράφι, συνεργασία και καθημερινή χειρωνακτική εργασία. Στόχος είναι η παραγωγή ποιοτικού ελαιολάδου και, στην κυριολεξία, κάθε φιάλη φέρνει την σφραγίδα του τόπου και των ανθρώπων που το παράγουν.

Το ελαιόλαδο μας είναι χαμηλής οξύτητας και πλούσιο σε πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά χαρακτηριστικά που του προδίδουν ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία…

Εχει φρουτώδη και ελαφρά πικάντικη γεύση, είναι αρωματικό και συνισταται η κατανάλωση του τόσο σε σαλάτες και dressings όσο και στο μαγείρεμα. Διατίθεται σε γυάλινες φιάλες καθώς και μεταλλικά ανοξείδωτα δοχεία.

Αρχαίο ελαιόλαδο
Συλλεκτική συσκευασία

numberet olive oil from ancient olive trees

Ελαιόλαδο με βασιλικό

Ο πλατύφυλλος βασιλικός καλλιεργείται με βιολογικό τρόπο χωρίς χρήση χημικών και με σεβασμό στο περιβάλλον. Για την αποφυγή σπατάλης νερούν ενσωματώνουμε στην καλλιέργεια κομμάτια απο φυσικά σφουγγάρια θαλάσσης που προέρχονται απο τοπική μονάδα επεξεργασίας σφουγγαριών. Τα φύλλα του βασιλικού ξεδιαλέγονται και καθαρίζονται ενα ενα με το χέρι.

Το ελαιόλαδο με τον βασιλικό παράγεται με κοινή άλεση φρέσκων φύλλων βασιλικού με τον άγουρο καρπό της ελιάς και όχι με τις συνήθεις βιομηχανικές μεθόδους παρασκευής αρωματικού ελαιολάδου. Προκύπτει πλούσιο σε υφή, θρεπτικό ελαιόλαδο με τα αρώματα και τα ευεργετικά συστατικά του βασιλικού.

Διατίθεται σε φιάλες των 250ml με σπρέυ.