Για εμάς

«Η αγνοία σκοτώνει»
Author Name

Είναι ο τίτλος ενός βιβλίου που έπεσε στα χέρια μου πριν 25 περίπου χρόνια. Είναι το βιβλίο που από την πρώτη σελίδα μου κέντρισε το ενδιαφέρον γιατί έδινε πειστικές απαντήσεις στα «γιατί» που είχα τότε.

Μια από τις «παράξενες» απορίες που είχα ήταν:

«Γιατί αρρωσταίνω

Είχα ιγμορίτιδα που παρά την αντιβίωση, ερχόταν κάθε χρόνο και μετά από μερικά χρόνια γύριζε σε βρογχίτιδα. Κάθε χρόνο αντιβίωση (κάποιες φορές και 2 φορές τον χειμώνα), περνούσε μεν σε λίγες μέρες αλλά του χρόνου η ίδια «ασθένεια» με επισκεπτόταν ξανά. Ρωτούσα επίσης τους γιατρούς «μπορείς να με κάνεις σε παρακαλώ να μην ξανά αρρωστήσω;» Γιατί απλά δεν ήθελα, δεν μου άρεσε να κρυώνω. Να αρρωσταίνω. Νομίζω ότι καταλαβαίνεται όλοι τις αντιδράσεις στα πρόσωπα τους!

The sun setting through a dense forest.

Γι’ αυτές τις απορίες, βρήκα τις απαντήσεις μέσα σε αυτό το βιβλίο!

Ονομάζομαι Καραλάκης Γιώργος με καταγωγή από τον Χριστό Ιεράπετρας. Από τα 12 μέχρι τα 16 μεγάλωσα τα καλοκαίρια στο Σελάκανο στις πρόποδες των Λασιθιώτικων βουνών με τον παππού και την γιαγιά στο σπίτι (χωρίς ρεύμα, άρα και χωρίς τηλεόραση!) και άλλα 15-20 παιδιά που παίζαμε αμέριμνα στα δάση του Σελακάνου. Τότε δεν καταλάβαινα, αλλά τώρα ξέρω πολύ καλά, ότι αυτά τα χρόνια με βοήθησαν πάρα πολύ στο ποιος είμαι σήμερα. Η σύζυγος μου Σοφία με καταγωγή από τον Κρουσώνα, στέκεται δίπλα μου, ακολουθώντας σε αυτό το δύσκολο αλλά μαγικό μονοπάτι.

Ασχολήθηκα επαγγελματικά με πολλά και πέτυχα στα περισσότερα.. από το Δημόσιο που έμεινα 11 χρόνια πριν να παραιτηθώ, μέχρι δικτυακό μάρκετινγκ και εστιατόριο συνεταιρικά με τον αδερφό μου. Μετά από μία «παρένθεση» 2,5 χρόνων στην Γερμανία (εστιατόριο και DHL), ξανά στην Κρήτη… ασχολούμαι αγροτικά με ελιές και κηπευτικά παράγοντας βιολογικά προϊόντα. Η μελισσοκομία είναι ένα πάθος και ένα πανεπιστήμιο μαθαίνοντας από την κοινωνία τους και όχι προσπαθώντας να τους επιβάλω αυτό που νομίζω ότι είναι καλό. Η μουσική μου διαδρομή ξεκίνησε στο δημοτικό με ακορντεόν. Μετά τις σπουδές στο ωδείο της Ιεράπετρας, πήρα υποτροφία στο πιάνο. Το Σελάκανο όμως με κέρδισε και τότε ήρθε και η λύρα στην ζωή μου. Ασχολήθηκα επαγγελματικά για πολλά χρόνια με τη λύρα, γλέντια, γάμους, βαφτίσεις και συνεχίζω ξανά μετά την επιστροφή μου από Γερμανία. Πολλά γλέντια και ξενύχτια, ακόμα πιο πολλές παρέες και αναμνήσεις.

Όταν διάβασα το βιβλίο και με πολύ όρεξη πήγα να βρω τον συγγραφέα για να με θεραπεύσει, η απάντηση του ήταν: «Γράψε μου για μία εβδομάδα τι τρως και τι πίνεις και έλα να με βρεις». Η αλήθεια είναι ότι μου ήρθε κάπως παράξενα, αλλά το έκανα! Και βλέποντας ο ίδιος αυτά που έγραφα κάθε μέρα, καταλάβαινα ότι κάτι δεν κάνω καλά!

Μου έδωσε ένα μπουκαλάκι με βότανα και ένα πρόγραμμα διατροφής… το ακολούθησα πιστά… Σε 3 μέρες είδα διαφορά στην δύναμη μου και για 17 χρόνια που ακολουθούσα τους κανόνες της φυσιοθεραπείας (αυτά που δίδαξε ο Ιπποκράτης), δεν αρρώστησα ούτε μία μέρα! Δεν έφαγα κρέας και τηγανητά για 17 χρόνια και πιστέψτε με, δεν μου έλειψαν!

Εδώ να αναφέρω, γιατί έχει σημασία, ότι έκανα επαγγελματικό αθλητισμό από τα 17 μέχρι τα 34. Ποδόσφαιρο στην αρχή και διαιτησία μετά σε επαγγελματικό επίπεδο (Β Εθνική). Προπόνηση κάθε μέρα, ταξίδια στην Κρήτη και στην Ελλάδα κάθε εβδομάδα και 3 αγώνες μίνιμουμ κάθε εβδομάδα. Εξετάσεις σε νοσοκομείο και τεστ κοπώσεως (triplex) κάθε χρόνο όπως ήθελαν στην διαιτησία και όλες, μα όλες, καθαρές και η μία καλύτερη από την άλλη. Το σημαντικότερο όμως ότι ένιωθα κάθε μέρα τόσο υγιής! Τόσο όμορφα!

Το 2015, στην Σοφία βρέθηκε ένα πρόβλημα στην μήτρα. Καρκίνος 3ο στάδιο. Η γνώμη των γιατρών ήταν εγχείρηση χωρίς όμως κανείς να μπορεί να υποσχεθεί ότι δεν θα επιστρέψει ξανά το κακό. Πήγαμε στον συγγραφέα αυτού του υπέροχου βιβλίου και σε 3 μήνες με την σωστή διατροφή και την ηρεμία-καλλιέργεια του νου, οι εξετάσεις έδειχναν ότι το κακό υποχωρεί. Σε 6 μήνες νομίζω ήταν ελάχιστα έως μηδαμινά τα όποια σημάδια είδαν στην αρχή οι γιατροί και το χαμόγελο στα χείλη μας ήταν μεγάλο!

Απλά με την τροφή της και τις πατρικές οδηγίες του Φρίξου Χατζηνικολάου. Αυτός είναι ο συγγραφέας του πολύτιμου αυτού βιβλίου. Αυτός είναι ο άνθρωπος που 40 χρόνια τώρα σιωπηλά και ταπεινά, θεραπεύει κόσμο. Ο Άνθρωπος που μέσα από τα δικά του προβλήματα της ζωής, έψαξε και έμαθε. Δεν συμβιβάστηκε με το “θα πρέπει να μάθεις να ζεις με την ασθένεια σου” που ακούμε συχνά από την δυτική ιατρική και προσφέρει αυτήν την γνώση του βοηθώντας και θεραπεύοντας όσους πραγματικά το θέλουν. Έχει master στην βοτανολογία αλλά πάνω απ όλα έχει μια μεγάλη καρδιά για όποιον έχει όρεξη να αλλάξει την ζωή του και να ζήσει υγιής και ευτυχισμένος.

Εδώ πρέπει να αναφέρω, γιατί το ζήσαμε και αυτό, ότι, όταν σταματήσεις να ζεις με τους κανόνες της φυσιοθεραπείας, τότε οι ασθένειες θα σε επισκεφτούν ξανά! Ως ανήσυχο άτομο έψαχνα πάντα την αλήθεια. Με μεγάλα κόστη – ψυχικά περισσότερο… Η γαλήνη που γεμίζει την ψυχή σου όταν πράγματι βρεις τις απαντήσεις στα ερωτήματα σου, είναι η καλύτερη πληρωμή για τον αγώνα σου… και αυτές τις απαντήσεις θέλω πάνω απ όλα να τις μεταφέρω στα παιδιά μας… την Αναστασία και τον Νίκο από την Αγνή! Να κάνουν την ζωή τους πιο εύκολη… να απολαμβάνουν τον πολύτιμο χρόνο τους μόνο για όμορφα πράγματα και όχι με αρρώστιες και νοσοκομεία.

25 χρόνια τώρα, σπουδάζω και μαθαίνω δίπλα σε αυτόν τον άνθρωπο. Διάβασα και διαβάζω αρκετά και βλέπω πως αρκετοί άνθρωποι γιατροί και επιστήμονες έχουν γράψει τα ίδια πράγματα και «φωνάζουν» με τη συγγραφή των βιβλίων τους για τον λάθος δρόμο που έχουμε πάρει ως κοινωνία στο θέμα της υγείας. Λένε και δείχνουν την πραγματική, την μοναδική αλήθεια που υπάρχει στα ερωτήματα: «Γιατί αρρωσταίνω.;» «Μπορώ να είμαι για πάντα υγιής;»

Αυτήν την αλήθεια θέλουμε να μεταδώσουμε στον κόσμο.
Όπως εμείς την βιώνουμε καθημερινά.
νους υγιής εν σώματι υγιεί.
Η Τροφή σου είναι το φάρμακο σου.
Καλώς ορίσατε!